Kinderen van het Succes

Kinderen van het Succes – De Documentaire
Onder leiding van Jeroen Berkvens volgen vier jonge filmmakers drie jonge filosofen die hun leven wijden aan het proberen te begrijpen van wat er om hen heen gebeurt. Gewapend met ideeën uit duizenden jaren filosofie en hun eigen verstand proberen deze twintigers de ‘volwassen wereld’ waar ze in terechtkomen te duiden en tegelijkertijd hun weg erin te vinden.

Door de ogen van deze jonge filosofen worden we aangespoord om op een nieuwe manier om ons heen te kijken. De film laat hun zoektocht zien naar een visie over hoe het wel moet. We zien hoe zij hun ideeën testen door de situaties op te zoeken waar ze hun gedachtes over aan het vormen zijn. Zo komen de jonge filosofen steeds dichter in de buurt van een verhaal waar we iets mee kunnen. Ze praten over hun ideeën en hun plannen, maar ook over de dingen die ze niet begrijpen, over waar ze zich tegen willen verzetten en waar ze zich over verbazen.

De film is een gezamenlijk project van Een van de jongens, Human en Brandstof.

 

Directed by: Niels van Koevorden, Leo Wentink, Stéphane Kaas, Menno Otten Produced by: Een van de Jongens Category: Documentary Date: 2014